szarpanie i gaśnięcie przy pierwszych 12-15 km.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MELON
    Classic
    • 2008
    • 27

kurynio, Miałam tak i nic nie kreciło.Cisza...
    ©koda Octavia Combi Elegance 4x4 1.9 TDI 74kW 2001r
  • hankasz7
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1097

:x szarpie przy pierwszych 15 km. a gdy czekam na światłach sam dodaje gaz a potem spadają obroty aż czasem gaśnie.Muszę ruszać z "kopa" bo się dławi.Ludzie gapią się jak na kretynkę.Po tych 15 -16 km.jak się wszystko rozgrzeje to właściwie jest ok. Na diagnostyce powiedzieli że coś z zapłonem ale widziałam że nie są pewni.Codziennie rano szlag mnie trafia!!!!!!
    Piszę poprawnie po polsku.
    Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

• Maniacz
      Drive
      • 2007
      • 62

Jeżeli masz silnik benzynowy, to miałem podobny problem w poprzednim aucie.
      Nie masz problemu z odpaleniem silnika ? Proponuje podpiąć VAGa na zimnym silniku, u mnie wyszło że czujnik temperatury się zepsuł i komputer przy zimnym silniku dostawał sygnał, że silnika ma 60 stopni i nie włączał ssania. Natomiast po nagrzaniu było wszystko w porządku.
      Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.

Komentarz

• informatkot
        Classic
        • 2007
        • 38

Daj znać w poniedziałek, mam vag podjedziesz na brzeziny podłączymy i zobaczy się.

[ Dodano: Sob 13 Paź, 07 17:32 ]
        Na codzień mieszkam w olsztynie.
        Najlepsze Skodzidsu

Komentarz

• hankasz7
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1097

Dzięki!

Zamieszczone przez informatkot
          Daj znać w poniedziałek, mam vag podjedziesz na brzeziny podłączymy i zobaczy się.

[ Dodano: Sob 13 Paź, 07 17:32 ]
          Na codzień mieszkam w olsztynie.
          Dzięki!Tylko że Ja teraz mieszkam kawałeczek za Olsztynem w Mojdach i jak dojadę to może już nie szarpać.Silnik odpala normalnie.

[ Dodano: Sob 13 Paź, 07 18:05 ]
          Zamieszczone przez Maniacz
          Jeżeli masz silnik benzynowy, to miałem podobny problem w poprzednim aucie.
          Nie masz problemu z odpaleniem silnika ? Proponuje podpiąć VAGa na zimnym silniku, u mnie wyszło że czujnik temperatury się zepsuł i komputer przy zimnym silniku dostawał sygnał, że silnika ma 60 stopni i nie włączał ssania. Natomiast po nagrzaniu było wszystko w porządku.
          Dzięki!Mam benzyniaka.Sprawdzę to.Zapala normalnie.

[ Dodano: Pon 15 Paź, 07 11:01 ]
          Był znajomy i pogrzebał.Okazuje się że przepustnica otwiera się podczas dodawania gazu. Podejrzewa że to jakiś czujnik,a jest tam ich 3. Może na vagach nie wykazuje - za stary może rocznik- grudzień 1997? :roll:

[ Dodano: Sro 14 Lis, 07 14:32 ]
          I sprawa wyjaśniła się.Mechanik przeczyścił przepustnicę i wszystko gra.
          Piszę poprawnie po polsku.
          Parkujesz? Zdrapujesz!!!

Komentarz

Pracuję...